Reklama

Hledáte studijní obor s velkou budoucností? Zkuste elektrotechniku!

Elektromobily jsou neoddiskutovatelně budoucností automobilového průmyslu. Stejně jako roste poptávka po těchto vozech, zvyšuje se i zájem o šikovné lidi, kteří je umí vyvinout, zkonstruovat a poslat do světa. ŠKODA AUTO v Kvasinách proto začala úzce spolupracovat se Střední průmyslovou školou v Rychnově nad Kněžnou, aby je pomohla vychovat.

Reklama

„Nástup elektromobility představuje skutečnou revoluci v automobilovém průmyslu. ŠKODA AUTO jako jeden z nejdéle působících výrobců vozů si plně uvědomuje význam této změny i v přípravě kvalifikovaných specialistů,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast řízení lidských zdrojů. „Technické obory nesmí zůstat stranou, a proto ještě více prohlubujeme spolupráci se základními, odbornými i středními školami a žáky, studenty i pedagogy motivujeme k zájmu o tuto specializaci. Elektrotechnické vzdělání je nejen perspektivní, ale také nabízí možnosti pracovat s nejmodernějšími technologiemi.“

Škodovka podporuje technické vzdělávání v okolí Kvasin několika způsoby, pořádá odborné přednášky na školách, organizuje dny otevřených dveří přímo v závodě a prezentuje se na burzách škol. Teď přibyl i těsná spolupráce s rychnovskou školou. Cílem je zvýšit zájem obory spojené s elektromobilitou. Kvůli koronavirovým omezením ŠKODA AUTO natočila motivační video, které představuje moderní technologie v závodě v Kvasinách a je doplněné o rozhovory s pracovníky.

Čerství odborníci na elektrickou výstroj najdou v Kvasinách uplatnění jak ve výrobě, tak v servisním zázemí. Už teď je o ně velký zájem. Škodovka patří mezi nejvyhledávanější zaměstnavatele. Zaměstnancům nabízí pracovní pozice s dlouhodobou perspektivou a řadu benefitů.

ŠKODA AUTO se v rámci své společenské odpovědnosti zaměřuje na podporu vzdělávání dlouhodobě, a to na všech úrovních: jen ve středním vzdělávání spolupracuje se 40 odbornými školami v ČR. V letech 2013–2020 investovala společnost do modernizace odborného vzdělávání více než 340 milionů korun.

Pro potřeby odborné výuky dodává ŠKODA AUTO nejmodernější pomůcky i kompletní automobily. Během posledních dvou let to byly například motory, převodovky, akumulátory pro plug-in hybridní vozy, ale i elektrifikované automobily: ŠKODA CITIGOe iV, SUPERB iV a nejnovější elektromobil ENYAQ iV. Pro učitele automobilka zorganizovala sérii školení na téma e-mobilita.

Důležitou součástí spolupráce automobilky se školami jsou i široké možnosti odborných stáží a praxí pro studenty středních, odborných i vysokých škol. Bližší informace o talentových programech jsou k nalezení na www.skoda-kariera.cz.

Foto: ŠKODA AUTO

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu