Reklama

Opilý řidič zavinil nehodu čtyř aut. Nadýchal rekordní hodnotu!

Rtyně v Podkrkonoší – Tohle rozhodně nebylo jedno pivo před jízdou. Čtyřiatřicetiletý řidič ve Rtyni v Podkrkonoší sedl za volant pořádně opilý a na přehledném úseku způsobil nehodu čtyř aut. Když mu dali policisté dýchnout, asi se nestačili divit. Přistroj ukázal hodnotu 4,08 promile alkoholu v dechu!

Reklama

Opilý řidič Peugeotu 306 na přehledném úseku vyjel k pravému okraji silnice, kde narazil do stojícího vozidla Peugeot Partner a spustil dominový efekt, při němž byla poškozena celkem čtyři vozidla.

„Následná dechová zkouška u řidiče prvního vozidla prokázala pozitivní hodnoty s poměrně rekordním výsledkem 4,08 promile alkoholu,” uvedl mluvčí policie Lukáš Vincenc.


PSALI JSME: Řidiči jezdili směle na červenou. Za kolik je to bodů?


Namol opilého šoféra si na místě převzali záchranáři a s lehkým zraněním ho převezli do trutnovské nemocnice k ošetření.

Následné vyšetřování ukázalo, že 34letému muži byl vysloven zákaz řízení platný až do července roku 2020 a jeho vozidlo nemá platnou technickou prohlídku. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 125 tisíc korun.

„V případě odsouzení nyní muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,” dodal mluvčí s tím, že přitěžující okolností je fakt, že viník byl za obdobnou trestnou činnost už v minulosti pravomocně odsouzen.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu