Reklama

Řidiči jezdili směle na červenou. Za kolik je to bodů?

Královéhradecký kraj – Tento týden se v Královéhradeckém kraji koná dopravně bezpečnostní akce. V úterý se policisté zaměřili na krajské město a nouzi o hříšníky rozhodně neměli. Třeba jízda na červenou není u hradeckých řidičů nic neobvyklého.

Reklama

Do akce šlo 12 policistů, kteří zhruba po 90 minutách měnili svá stanoviště. Za dobu od 8 do 17 hodin zastavili 66 řidičů a hned 50 se dopustilo nějakého přestupku.

„Deset jich projelo křižovatkou na červenou, 16 řidičů nebylo připoutáno, 4 řídili s telefonem v ruce, 4 neměli v pořádku technický stav svého auta a jeden řidič byl pod vlivem alkoholu,” shrnula mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Alkoholem posilněnému šoférovi policisté dechovou zkouškou naměřili 0,9 promile. Některé přestupky vyřešili policisté uložením pokuty na místě, některé předali správnímu orgánu.


VIDEO: Projetí na červenou (zdroj: Policie ČR):


Ve středu se bezpečnostní akce konala na Jičínsku, kde policisté zkontrolovali dohromady 18 vozidel a zjistili celkem 10 přestupků.

„Pět řidičů za jízdy drželo v ruce telefonní přístroj, dva řidiči nepoužili bezpečnostní pásy a v neposlední řadě tři řidiči řídili vozidla ve špatném technickém stavu. Potěšitelné zjištění je to, že žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu případně drog,” sdělil mluvčí jičínské policie Aleš Brendl.

Časté prohřešky:

  • Jízda na červenou – pokuta na místě až 2,5 tisíce + 5 bodů; při opakování během jednoho roku – zákaz řízení na 1–6 měsíců a pokuta 4–7 tisíc korun ve správním řízení
  • Jízda s telefonem v ruce – pokuta na místě až 1 tisíc korun + 2 body
  • Jízda bez pásů – pokuta až 2 tisíce a 3 body

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu