Reklama

Loterie! Na jeden startovací byt v Hradci připadá 27 zájemců

Hradec Králové – Nový startovací byt od města Hradec Králové získají opravdu jen velcí šťastlivci. Do loterie o nové bydlení v ulicích Svatojánská a Ve Stromovce se totiž přihlásilo 1123 mladých lidí. Ti si mezi sebe rozdělí pouhých 46 bytových jednotek. Na jeden startovací byt o velikosti 2+kk tak připadá přibližně 27 zájemců. Lepší je to u bytů 1+kk, kde je zájem „pouze” patnáctinásobný.

Reklama

Až se 12. října budou losovat noví nájemníci do startovacích bytů, musí si zájemci hodně držet palce. Magistrát totiž nashromáždil dohromady 1123 žádostí, z čehož 968 připadá na byt o velikosti 2+kk a 155 žádostí na byt 1+kk. V nabídce je ale pouze 36 větších a 10 menších bytů. Ve výsledku to znamená, že o jeden byt o velikosti 2+kk se „pere" 27 zájemců, o jeden byt o velikosti 1+kk usiluje 15 mladých lidí.


PSALI JSME: Hradec znovu nabízí mladým startovací byty. Jaké jsou podmínky?


Veřejné losování se uskuteční v sále Adalbertina v ulici Československé armády 300, a to v pátek 12. října od 9:00. Oproti roku 2016, kdy město nabízelo startovací byty naposled, se počet žádostí zvýšil o 308. Mladé zájemce pochopitelně láká nízká cena za nájem.

Cena nájemného činí 45,30 za metr čtvereční, což je při obydlení bytu o velikosti 1+kk zhruba 1400 korun měsíčně, dvoupokojový byt pak vyjde přibližně na 2200 korun měsíčně. K tomu je samozřejmě potřeba připočítat náklady na energie.

Videoukázka startovacích bytů:

Foto: Magistrát města Hradec Králové

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu