Reklama

Hradec znovu nabízí mladým startovací byty. Jaké jsou podmínky?

Hradec Králové – Magistrát největšího východočeského města se rozhodl pronajmout uvolněné startovací byty v ulicích Svatojánská a Ve Stromovce. K dispozici je ve výběrovém řízení celkem 46 bytů. Jaké podmínky musí zájemci splnit?

Reklama

„Žadatelem může být osoba, která k datu podání žádosti nedosáhla věku 32 let, nevlastní byt ani nemá na území města nemovitost určenou k bydlení. Zároveň nesmí být dlužníkem města nebo jím zřízených společností a její příjem dosahuje minimálně 16 500 korun hrubého,” uvedl Jan Slavík, vedoucí odboru hospodaření a evidence majetku na hradeckém magistrátu.

Byty se nacházejí v ulicích Svatojánská čp. 682 a 683 a Ve Stromovce 718 a 719. V nabídce je celkem 46 bytů, z toho 10 bytů o velikosti 1+kk a 36 bytů 2+kk.

Cena nájemného činí 45,30 za metr čtvereční, což je při obydlení bytu o velikosti 1+kk zhruba 1400 korun měsíčně, dvoupokojový byt pak vyjde přibližně na 2200 korun měsíčně. K tomu je samozřejmě potřeba připočítat náklady na energie.

Každý zájemce může podat jen jednu žádost. Manželé a registrovaní partneři jsou považováni za jednu osoba. Žádosti magistrát přijímá do 27. září na své podatelně nebo poštou na adrese: Statutární město HK, odbor správy majetku města, Československé armády 408, 500 03 HK.

Na koho se usměje štěstí, rozhodne veřejný los, který se uskuteční 12. října od 9 hodin ve velkém sále Adalbertina v ulici Československé armády 300

Případní zájemci najdou bližší informace na webu http://mhk.cz/nemovitosti a na úřední desce http://edeska.mmhk.cz/eDeska.

Videoukázka startovacích bytů:

Foto: Magistrát města Hradec Králové

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu