Reklama

Tortilly z hradeckého bistra přiotrávily celkem 81 lidí

Hradec Králové – Je to už takřka měsíc, co se v Hradci Králové během dvou dnů desítky lidí přiotrávily jídlem z prodejny rychlého občerstvení Maxim poblíž Velkého náměstí. Případ nadále vyšetřuje policie, která úzce spolupracuje s Krajskou hygienickou stanici v Hradci Králové. Postupně se objevují nové skutečnosti.

Reklama

Vyšetřovatelé už mají prakticky jasno v tom, co strávníky z královéhradeckého bistra Maxim přiotrávilo. Podle zkoumání, které provádí hygienická stanice, by se mělo jednat o stafylokokovou enterotoxikózu, kterou zapříčinil zlatý stafylokok. Nemoc způsobuje zrychlený pohyb střev a následně těžkou nevolnost, zvracení a průjmy.


Sejdeme se na infekčním. V hradeckém bistru se otrávilo 60 lidí

Policie také upřesnila počet přiotrávených lidí. Původní zprávy hovořily o 57 osobách, ale to je číslo, které udává pouze počet ošetřených ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Nakažených bylo mnohem více. „V současné době hovoříme o 81 lidech,” konstatuje tiskový mluvčí policie Jan Čížkovský s tím, že policie nyní čeká na kompletní výsledky z hygieny. Následovat bude jejich vyhodnocení, výsledky a další vyšetřování. V současné době nebyl nikdo obviněn.

Otrava jídlem ukázala připravenost nemocnice

Fakultní nemocnice Hradec Králové v souvislosti s případem otravy zákazníků v prodejně rychlého občerstvení v Hradci Králové prokázala schopnost přijmout v rozmezí několika hodin desítky pacientů s akutními problémy. Celkem nemocnice ošetřila 57 pacientů s nevolností, průjmy a zvracením.

Pacienti zaplnili volnou kapacitu Infekční kliniky i lůžka na Emergency, a nemocnice proto přistoupila k otevření takzvaného stacionáře na interně, kde zajistila všem zbylým pacientům potřebnou péči.

Z celkem 57 pacientů byla většina propuštěna po několika hodinách, druhý den zůstávalo v nemocnici osm pacientů a po dvou dnech už jen dva, u kterých dehydratace a rozvrat vnitřního prostředí mírně zhoršil jejich základní onemocnění. Poslední hospitalizovaný pacient byl propuštěn z nemocnice třetí den.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu