Reklama

Příběh slona možná nekončí. Vznikla petice za jeho obnovení

  • 11. října 2018,
  • 14:46,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Včera jsme vás informovali o tom, že po 20 let byla od silnice u Trutnova odstraněna obrovská maketa slona, která se za dvě dekády stala místním symbolem. Zpráva nejen na facebookové stránce Východočeské televize vyvolala vlnu především smutných a zklamaných reakcí. Slonův odchod však nemusí být definitivní. V Trutnově vznikla petice na jeho obnovení.

Reklama

Slon patřil ZOO Dvůr Králové a za dvacet let přerostl z reklamního poutače doslova v místní symbol, který znali především řidiči po celé republice. Mnozí také při cestě do Trutnova na slona troubili pro štěstí. Jak je vidět na fotografiích, slon čas od času převlékl kabát, aby podpořil kulturní akci nebo třeba oslavil mistrovský titul pardubických hokejistů. To vše je teď kvůli zákonu pryč.


PSALI JSME: Dvacet let a dost! Barevný slon už do ZOO neláká, odstranili ho


Možná ale ne nadlouho. Vztah lidí ke slonovi je tak silný, že krátce po včerejším odstranění zorganizovali petici na jeho navrácení. „Žádáme o znovuobnovení slona na Trutnovsku. Podle nás se nejednalo o ‚reklamní poutač', který by musel být dle zákona odstraněn,” stojí v petici.

Dnes ve 14:40 bylo pod peticí podepsáno 1700 lidí a další přibývali. „Všichni, kdo okolo jezdili, si slona zamilovali. Každý se těšil jakým novým "kabátem" slon překvapí. Rozebrání slona jako reklamního poutače byla veliká chyba!y” píše se v prohlášení. Připojit se může každý, a to na webové adrese https://www.petice24.com/novy_slon_na_trutnovsku.

Foto: ZOO Dvůr Králové

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu