Reklama

Sportovní park Pardubice se blíží. Co všechno vás Na Špici čeká?

Pardubice – O nadcházejícím víkendu se naplno rozjede Sportovní park Pardubice, který znovu po roce láká do parku Na Špici nejen milovníky sportu a všemožného pohybu, ale také třeba i nadšence do vědy. Stejně jako loni potrvá park devět dní, tedy od soboty 11. 8. do neděle 19. 8. s tím, že v pátek 10. 8. je na programu slavnostní zahájení. V článku najdete základní informace o celé akci.

Reklama

Zahájení už v pátek od 18 hodin

Celá akce začne zahajovacím koncertem pro rodiny s dětmi. Konat se bude ve FANzóně v parku Na Špici v pátek 10. srpna od 18 hodin a těšit se můžete na pořádnou porci zábavy od kapel Mlask a Pískomil se vrací. Vstup zdarma!

Hrací karty jsou v prodeji i na místě

Hrací karty slouží k aktivnímu zapojení do sportovních disciplín v parku a nabízejí současně celou řadu výhod od partnerů projektu. Díky hrací kartě mohou malí i velcí sbírat záznamy o zdolání jednotlivých disciplín – za zdolání 12 sportovních disciplín obdrží diplom se svým jménem a za zvládnutí 16 disciplín medaili.

Karty jsou v prodeji za 80 korun v infocentru pod Zelenou branou a v prodejnách Intersport v Pardubicích a Hradci Králové. K dostání budou také přímo na místě v infopointu při vstupu do parku Na Špici.

Sportuje se od 9 do 18:15 hodin

Stejně jako v loňském roce nebudou chybět ranní rozcvičky, které začínají v 8:15. Od 9:00 hodin se pak otevřou všechna sportoviště a pojedou naplno až do 18:15 hodin.

K poslechu (a tanci?) zahrají lokální kapely

Sportovní park bude také obohacen o řadu kulturních zážitků. První sportovní víkend nabídne kromě sportu také Friends Fest – festival plný Ameriky, druhý víkend pak Festival vůní, chutí a řemesel. Každý všední den se v parku představí známé i méně známé lokální kapely v rámci koncertů Happy Season.

Vědecké poznatky naservíruje Univerzita Pardubice

Univerzita Pardubice opět obohatí program Sportovního parku populárně-naučným programem všech fakult univerzity na stanovišti s názvem SCIENCE POINT. Návštěvníkům se budou věnovat vědci i sami vysokoškoláci z Univerzity Pardubice. Přiblíží jim svět moderní vědy hravou a zážitkovou formou, upozorní na zajímavosti kolem nás prostřednictvím zábavných a poučných demonstrací z nejrůznějších oborů – chemie, dopravy, elektrotechniky, zdravovědy, restaurování, ekonomie a robotiky. Do Sportovního parku se zapojuje i Univerzitní sportovní klub nabídkou bohatého sportovního programu.

Veletrh sociálních služeb

I letos se v rámci akce uskuteční tradiční Veletrh sociálních služeb s podtitulem Žijeme v pestrém světě. Dne 15. 8. 2018 bude přímo v centru samotného parku Na Špici pro návštěvníky připravena nejen prezentace poskytovatelů sociálních služeb, ale i zajímavý doprovodný program jako zážitkové semináře, soutěže pro děti, nácvik relaxačních a antistresových technik, základy znakového jazyka a tvořivé dílny.

Další doprovodný program

Návštěvníci se v době konání sportovního parku mohou těšit na projížďku ulicemi města s názvem Pardubice na bruslích a na dva masové běhy: součástí letošního srpnového sportování bude Gladiator Race Run. Opět dojde také na hromadný běh plný barev s názvem Barvám neutečeš. Letošní běh zkrášlí barvy trikolory jako připomínka stoletého výročí vzniku Československa.

V nabídce nechybí ani kvalifikační dostih na Velkou pardubickou na závodišti, autogramiády i exhibice. Informace přineseme v dalším článku. 

Foto: Sportovní park Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu