Reklama

Trutnov postaví cyklověž pro 118 kol poblíž nádraží

  • 31. července 2018,
  • 16:01,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – AKTUALIZOVÁNO. Město Trutnov chystá novinku pro cyklisty, vybuduje automatické parkovací zařízení pro kola, tzv. cyklověž. Ta pojme až 118 jízdních kol. Díky evropské dotaci za ni město zaplatí zhruba 1,25 milionu korun. První kola si občané do věže zaparkují přibližně za rok.

Reklama

Cyklověž chceme umístit v těsné blízkosti autobusového nádraží, tudíž kousek také od vlakového nádraží. Mohou jej tak využívat nejen lidé při pochůzkách ve městě, ale i ti, kteří pokračují jiným typem dopravy mimo město,“ říká Ivan Adamec, starosta města.

Navrhovaná konstrukce má 12 stěn s půdorysem o průměru 8 metrů, výškou 11 metrů a s 13 úložnými úrovněmi. Parkoviště pojme až 118 jízdních kol, která jsou po dobu úschovy pojištěna a chráněna před vlivy počasí a neoprávněným přístupem třetích osob. „Lidé budou moci na internetu sledovat obsazenost parkovacích míst,“ dodává Adamec.

Stavba vyjde na zhruba 12,5 milionu korun, přičemž město Trutnov zaplatí pouze 10 %, tedy 1,25 milionu. Zbývající část nákladů uhradí dotace z Evropské unie. Stavět se bude v první polovině příštího roku.

Bezprostřední okolí věže bude vhodně upraveno tak, aby byl zajištěn pohodlný a bezbariérový přístup nově vybudovaným a upraveným chodníkem.

Cyklověž je unikátní zařízení s 24hodinovým bezobslužným automatickým systémem uschovávání a vydávání jízdních kol, který je pro cyklisty díky jednoduché manipulaci uživatelsky přátelský.

Foto: Vizualizace/Město Trutnov

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu