Reklama

Neštěstí ve vzduchu: Střet dvou větroňů nepřežil pilot

  • 13. srpna 2019,
  • 22:04,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Život pilota si vyžádala tragická srážka dvou větroňů, ke které došlo dnes odpoledne nad Trutnovem. Trosky zničeného letadla dopadly do pole s kukuřicí. Druhý pilot zvládl nouzově přistát.

Reklama

Očití svědci nahlásili nehodu krátce po 16. nehodě. Po srážce dvou větroňů dokázal jeden pilot nouzově přistát, ale o druhém stroji nebyly žádné zprávy. 

Do oblasti okamžitě vyjely všechny složky IZS a vzlétl záchranářský vrtulník. Ten trosky letadla záhy objevil v kukuřičném poli v neobydlené části Trutnova. 

„Bezprostředně po té bylo nalezeno i tělo pilota, který utrpěl zranění neslučitelná se životem,” uvedla mluvčí policie Ivana Ježková.

Kromě trutnovských kriminalistů, kteří začali vyšetřovat okolnosti a příčiny nehody, se na místo dostavili i pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

„Hasiči poskytli vyšetřovatelům technickou pomoc při dokumentaci místa události, které ve večerních hodinách osvětlovali, a předpokládá se, že se postarají o transport trosek letadla k dalšímu zajištění,” doplnila mluvčí hasičů Martina Götzová. 

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu