Reklama

V trutnovské nemocnici se bude demolovat i stavět

  • 19. července 2019,
  • 9:49,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Téměř 183 milionů korun bez DPH budou stát nové laboratoře a transfúzní oddělení, které vyrostou v Oblastní nemocnici Trutnov. Královéhradecký kraj už uzavřel smlouvu se zhotovitelem. Hotovo by mělo být zhruba za dva a půl roku.

Reklama

„Hodnotící komise jako ekonomicky nejvýhodnější určila nabídku sdružení společností BAK a SYNER v celkové hodnotě 182,9 milionu korun bez DPH,“ informoval radní pro investice Václav Řehoř.

Stavební práce jsou rozdělené na dvě etapy. Při první se bude rekonstruovat pavilon, kde sídlí oddělení lékařské mikrobiologie a imunologie. Po dokončení se sem přestěhuje oddělení klinické biochemie.

Při druhů etapě půjdou k zemi pavilony kožního a plicního oddělení, kam se po rekonstrukci a dostavbě přilehlé budovy přestěhuje transfúzní oddělení a oddělení nukleární medicíny. Dostavba nových laboratoří v trutnovské nemocnici bude hotová na začátku roku 2022.

Přestavbou docílíme centralizace laboratoří, což zajistí zefektivnění chodu na nich závislých oddělení nemocnice. Vedle toho přítomnost moderního transfúzního oddělení bude pro dárce krve a další pacienty znamenat zvýšení komfortu během návštěvy nemocnice,“ sdělil náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

Kraj počítá s investicemi ve výši 265 milionů

Na celou přestavbu včetně dodávky zdravotnických technologií se počítá s investicemi ve výši 265 milionů korun. Pro tyto účely kraj vyčlenil prostředky z Fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje na roky 2017–2020. 

„Chceme mít v celém kraji co možná nejlepší zdravotnictví a k tomu také směřujeme. V trutnovské nemocnici vznikne moderní a centralizované pracoviště, které výrazně zlepší a zrychlí poskytovanou péči pacientům. Díky tomuto kroku dále zvyšujeme kvalitu poskytované zdravotní péče na Trutnovsku a pokrýváme tak jednotlivé regiony Královéhradeckého kraje,“ řekl hejtman Jiří Štěpán.

Soutěž na výstavbu laboratoří Královéhradecký kraj vysoutěžil napotřetí. V předchozích dvou výběrových řízeních podané nabídky buď překročily maximální cenu, nebo nesplnily podmínky zadávací dokumentace. Pro poslední zakázku kraj obdržel čtyři nabídky.

Foto: Královéhradecký kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu