Reklama

V polském kuřecím našli salmonely. Jedlo se na východě Čech

východní Čechy – Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje, že na českém trhu se vyskytla zásilka 510 kilogramů chlazených kuřecích prsních řízků z Polska, v nichž vyšetření prokázalo bakterie salmonely. Maso bylo od příjemce zásilky z Nového Bydžova distribuováno k dalším odběratelům i na východě Čech.

Reklama

Maso je již po datu spotřeby a s největší pravděpodobností tak bylo zkonzumováno. Pokud přesto někdo zakoupené maso zamrazil, neměl by ho jíst a může ho vrátit.

„Od příjemce zásilky, kterým byla společnost ASTRA maso z Nového Bydžova, směřovala zásilka kuřecích řízků k pěti dalším subjektům v Královéhradeckém, Pardubickém a Středočeském kraji,” uvedl mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček.

Ve většině případů se jedná o stravovací zařízení, kde lze předpokládat, že kuřecí maso prošlo dostatečnou tepelnou úpravou a riziko nákazy by mělo být minimální.

Při dostatečné tepelné úpravě masa a dodržení základních hygienických pravidel je riziko nákazy strávníků malé. Salmonely jsou likvidovány již při tepelné úpravě na 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut (případně za vyšší teploty kratší dobu, nebo nižší teploty delší dobu).

Tato místa odebrala maso z uvedené zásilky:

  • Pod Strání s. r. o. – restaurace v Hradci Králové
  • TREFA HOŘICE – jídelna v Hořicích
  • Vladimír Hrbek – řeznictví v Kolíně
  • Kadlec Kolín – jídelně v Kolíně
  • Ing. Jaroslav Dostál – stravovací služby, masná výrobna, prodejna v Chocni

Foto: Státní veterinární správa; ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu