Reklama

Útok v Trutnově skončil tragicky. Napadený v nemocnici zemřel

  • 22. února 2019,
  • 10:55,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Muž, kterého napadl útočník před nočním podnikem v obchodním domě Máj v Trutnově, na následky vážných zranění zemřel v nemocnici. O život bojoval čtyři dny. Pachatele policisté dopadli krátce po činu. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

K útoku, který má nakonec tragické následky, došlo v neděli 17. února nad ránem. Před nočním podnikem v obchodním domě Máj v Trutnově 37letý muž fyzicky napadl 44letého Jiřího B. a ten skončil s těžkými zraněními v nemocnici. Ve čtvrtek odpoledne napadený zemřel.

„Vyšetřovatel proto případ překvalifikoval na zvlášť závažný zločin ublížení na zdraví. Obviněnému tak nyní hrozí trest odnětí svobody až do výše 10 let,” uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Podle informací webu trutnovinky.cz byl zesnulý aktivní voják polní nemocnice. V kritické chvíli se u Máje zastal mladšího muže. Byl však napaden agresivním útočníkem a utrpěl vážná zranění. Doma na něj čekala přítelkyně a 10letý syn.

Trutnovským policistům se podařilo pravděpodobného pachatele zadržet pár hodin po činu. „Muž není policistům neznámý, již v minulosti byl za obdobné jednání odsouzen. Soud vyhověl návrhu a poslal obviněného do vazby,” dodala Burýšková.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu