Reklama

Senior vjel do protisměru. Čelní střet skončil tragicky

  • 21. února 2019,
  • 11:55,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Tragická dopravní nehoda se stala včera navečer na silnici I/14 v Trutnově. Čtyřiašedesátiletý řidič se svým osobním vozidlem vjel do protisměru, kde se postupně střetl se dvěma vozidly. Čelní náraz do druhého auta měl pro seniora fatální následky.

Reklama

K nehodě došlo na silnici I/14 ve směru z Trutnova na Mladé Buky. Čtyřiašedesátiletý řidič se svým vozem Škoda Fabia vjel do protisměru, kde se nejprve bočně střetl s autem stejné značky a poté čelně narazil do Peugeotu.

„Jednotka musela oba řidiče z vozidel vyprostit pomocí hydraulického nářadí,” uvedla mluvčí hasičů Alena Kuthanová.

Řidič, který nehodu pravděpodobně zavinil, i přes veškerou snahu lékařů o resuscitaci svým zraněním na místě podlehl.

Šofér Peugeotu byl zdravotnickou záchrannou službou transportován do nemocnice. Osádka třetího zúčastněného vozidla vyvázla bez jakýchkoliv zranění.

Příčina je zatím nejasná

Příčina dopravní nehody není zatím známa. „Dopravní policisté a kriminalisté pracují mimo jiné s verzí, že čtyřiašedesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia vjel bez zjevného důvodu do protisměru,” řekl mluvčí policie Ondřej Moravčík.

Provedené dechové zkoušky na místě vyloučily přítomnost alkoholu v krvi u dvou účastníků nehody, u čtyřiašedesátiletého řidiče pak bude třeba vyčkat na výsledky pitvy.

Komunikace byla po dobu záchranářských prací a vyšetřování zcela uzavřena. Provoz byl plně obnoven až téměř po třech hodinách.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu