Reklama

Trutnov válčí s pejskaři. Lidé si do sáčku na výkaly balí svačiny

  • 5. února 2019,
  • 10:46,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Trutnovská radnice stejně jako řada dalších měst v republice řeší problém s nezodpovědnými pejskaři. Ti po svých miláčcích často neuklízejí, ačkoliv mají k dispozici stojany s odpadkovými koši a sáčky na exkrementy. Papírové obaly navíc občané využívají i k úplně jiným účelům.

Reklama

Bohužel v zimním období řada z nich spoléhá na sníh, který psí exkrement zakryje a později připomíná chůze po ulici cestu minovým polem,” zlobí se starosta Trutnova Ivan Adamec. „Žádám všechny pejskaře, aby u sebe vždy měli sáčky, které mohou navíc získat zdarma od města."

Po Trutnově se nachází celkem 99 stojanů se sáčky na psí exkrementy, které jsou pro pejskaře zcela zdarma. Pravidelně je doplňují pracovníci technických služeb. Stává se však, že někteří jedinci berou sáčky ze stojanů ve velkém.

Není výjimkou, že sáčky doplníme a v tu ránu přijde někdo, kdo si celý balíček odnese. Sáčky pak rovněž nalézáme v odpadu použité velmi různě, například v nich byly viděny zabalené školní svačiny,” říká Lumír Labík, ředitel Technických služeb Trutnov.

Majitelé psů si mohou sáčky na psí exkrementy vyzvednout nejen ve stojanech, ale i na informacích městského úřadu nebo při hrazení poplatků ze psa. V loňském roce rozdala radnice 365 tisíc sáčků za 50 tisíc korun. „Závisí na každém z nás, zda budeme žít v čistém a uklizeném městě,” podotýká starosta Adamec.

Radnice na občany apeluje také prostřednictvím žlutých plakátů na vývěsních plochách. Na nezodpovědné pejskaře se nyní zaměří i městští policisté. Za znečišťování veřejného prostranství hrozí pokuta až 10 tisíc korun.

Foto: ilustrační; Město Trutnov

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu