Reklama

V Trutnově se budou vozit novými autobusy a platit jízdné kartou

  • 25. ledna 2019,
  • 9:15,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Po Trutnově budou od února jezdit zcela nové autobusy městské hromadné dopravy. Budou ekologičtější a tišší. Cestující také čekají změny v odbavování, nově budou moci platit bezkontaktní platební kartou.

Reklama

Celkem sedm nových vozů městské hromadné dopravy bude jezdit ulicemi Trutnova. V provozu nadále zůstanou 3 autobusy na CNG, které tak doplní flotilu na celkem 10 vozidel včetně záloh. „Lidé mohou autobusy jedoucí po městě spatřit už od konce ledna. To však jde o zkušební provoz. Ostrý provoz zahájí až v úterý 5. února,“ říká starosta města Ivan Adamec.

Nové jsou tři kloubové autobusy s pohonem na CNG a čtyři krátké elektrobusy. „Díky těmto technologiím bude trutnovská městská hromadná doprava mnohem šetrnější k přírodě. Elektrobusy jsou navíc velmi tiché. Jde o naprostý unikát v rámci celé České republiky, co se ekologizace MHD týče,“ vysvětluje trutnovský starosta s tím, že všechna vozidla jsou provedena v barvách Arrivy s využitím grafických prvků města Trutnov.

Společně s výměnou vozidel dochází i k podstatné modernizaci odbavovacího systému. Nově budou mít cestující možnost využít bezhotovostní platbu bezkontaktní bankovní kartou, a to jak při nákupu jednoduchého jízdného, tak v dalším období i při nákupu časových kupónů. Stávající dopravní karty Osnado zůstanou dále v provozu pouze jako nosič časových kupónů a cestující je budou moci používat do data ukončení jejich životnosti.

V souvislosti s přechodem na novou odbavovací techniku nebude možné z technických důvodů použít dopravní karty OSNADO jako elektronickou peněženku. K tomuto účelu můžou cestující nově použít karty IREDO, ale i tak se jedná o řešení dočasné, kterému se lze vyhnout používáním bankovní karty,” dodává Martin Farář, tiskový mluvčí Arriva Transport ČR.

Převod peněz z peněženky na kartě OSNADO do peněženky na kartě IREDO je možný na pracovišti v Informační kanceláři (Nádražní 189, 2. patro, dveře 310).

Foto: Město Trutnov

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu