Reklama

Přestavba Kauflandu v Trutnově: Radnice podá stížnost

  • 10. ledna 2019,
  • 10:39,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Vedení města Trutnov jednalo v Praze se zástupci společnosti Kaufland o plánované přestavbě budovy zdejší prodejny. Město sdělilo své připomínky k podobě plánů a na základě diskuze s tuzemským vedením Kauflandu nastavilo další postup.

Reklama

Chceme, aby projekt citlivě respektoval prostředí, ve kterém je budován, a nešlo jen o standardizovaný objekt násilně zasazený do místa. Naše připomínky se týkají především nedostatků oproti stávajícímu územnímu plánu,“ vysvětluje starosta města Trutnova Ivan Adamec.

Zástupci města také kritizují, že ze strany obchodního řetězce nedošlo k veřejnému projednání. Další výtky ohledně plánované stavby se týkají osvětlení, počtu parkovacích míst či zvýšené náročnosti na dopravní kapacitu.

Po úporném jednání vzali na vědomí naše připomínky a deklarovali ochotu reagovat na námitky a úpravu projektu. Chtějí se také setkat a jednat s našimi občany. Ovšem tuzemské vedení Kauflandu není schopné tak rychle reagovat, tudíž současné stavební řízení zatím běží a nebude přerušeno,“ dodal Adamec.

Námitky mohou účastníci řízení podávat do 11. ledna 2019. „Očekáváme, že námitky podá několik desítek občanů žijících v dotčených ulicích a i my jako město Trutnov se k nim přidáme. Naše námitka se bude týkat řady věcí, ale hlavní z nich je nedodržení pravidel územního plánu,“ vysvětlil místostarosta Tomáš Eichler.

Pokud nedojde k oboustranně přijatelné úpravě projektu, je možné že připomínkové řízení jeho stavbu zbrzdí až o několik let. „Nemůžeme předjímat rozhodnutí stavebního úřadu, který vykonává státní správu, ale s ohledem na situaci odhadujeme, že rekonstrukce v letošním roce nezačne,“ uzavřel Eichler.

Foto: Jan Bartoš/trutnovinky.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu