Reklama

Požár bytu v Trutnově se sám uhasil. Tři dny o něm nikdo nevěděl

  • 22. listopadu 2018,
  • 14:56,
  • Trutnov,
  • David Záruba

Trutnov – Neobvyklý případ řešili v minulých dnech trutnovští hasiči. Na požáru vybavení bytu by ještě nebylo nic zvláštního, pokud by se ale následně nezjistilo, že hořelo už před třemi dny a oheň se sám uhasil. Šťastnou shodou okolností vznikla škoda „jen” v hodnotě asi 100 tisíc korun, mohla být přitom mnohem vyšší.

Reklama

Hasiče k požáru v bytě panelového domu na trutnovské ulici Dlouhá zavolal soused, který měl na záchodě a v koupelně zplodiny hoření. Zjistilo se, že tam pronikly šachtou z bytu o patro níže. 

„V pokoji bytu 1+1 došlo k požáru lůžkovin a dřevěné postele. Požářiště bylo již vychladlé a hasiči nemuseli použít hasební látky,” řekla tisková mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že plameny naštěstí nepoškodily okno, a tak se pro nedostatek kyslíku samy uhasily zplodinami. 

Hasiči při vyšetřování zjistili, že požár vznikl už o tři dny dříve, kdy obyvatelka bytu naposled odešla z domu. „V posteli ponechala zapnutou vyhřívací elektrickou dečku, na kterou zapomněla. Od vyhřívací dečky se vznítily lůžkoviny a dřevěný rám postele,” vysvětlila Götzová. Shodou okolností byl tři dny mimo svůj byt také soused, který požár ohlásil.

Plameny zničily kromě postele také oblečení, obrazy, bytové doplňky, počítač či elektroinstalaci. Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na částku asi 100 tisíc korun, před požárem byly uchráněny hodnoty ve výši asi 700 tisíc korun.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu