Reklama

Královéhradecký kraj hledá autobusového dopravce za 7,7 miliard

Královéhradecký kraj – Hejtmanství hledá nového autobusového dopravce, který bude vozit cestující na nasmlouvaných linkách mezi lety 2020 a 2030. Hodnota tendru při maximálním rozsahu a nabídkových cenách může dosáhnout 7,7 miliardy korun za celé desetileté období.

Reklama

„Od nových smluv s dopravci si slibujeme především zkvalitnění poskytovaných služeb tak, abychom mohli k využívání veřejné dopravy přesvědčit větší část veřejnosti. Součástí zadávacích podmínek jsou mimo jiné požadavky na maximální stáří autobusů, minimální počet nízkopodlažních vozidel, jejich vnitřní teplotu a čistotu, lepší informační servis ve vozech i na zastávkách, připojení k wi-fi v autobuse nebo požadavky na odbavení cestujících i pomocí bankovních karet,“ uvádí náměstek hejtmana Martin Červíček.

Veřejná linková doprava je v současnosti na území kraje zajišťována 12 smluvními dopravci na základě smlouvy uzavřené v režimu jednacího řízení bez uveřejnění. Jde ovšem o provizorium pro přechodné období. Aktuálně vyhlašovaná veřejná zakázka řeší poskytování veřejných služeb v autobusové dopravě na území celého Královéhradeckého kraje na roky 2020 až 2030.Nejvýše přípustná cena zakázky je 7,716 miliardy korun bez DPH. Zakázka počítá s nasazením 248 autobusů.

„Předpokládáme, že po odečtení odhadovaných výnosů z jízdného může dosáhnout výše úhrady z krajského rozpočtu rozmezí 436 až 466 milionů korun bez daně za jeden kalendářní rok. Skutečné náklady a dopad na krajský rozpočet budeme znát po vysoutěžení,“ dodává náměstek Martin Červíček.

Vzhledem k svému rozsahu je zakázka rozdělena do osmi dílčích částí, jimiž jsou Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Královédvorsko, Hradecko a Jičínsko. Zajištění autobusové dopravy má pochopitelně přesah i na území sousedních krajů – Pardubického, Libereckého a Středočeského.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu