Reklama

Dvacet let a dost! Barevný slon už do ZOO neláká, odstranili ho

Výšinka/Nový Rokytník – Populární slon, poutač dvorské zoologické zahrady, který zdobil okraj silnice mezi Výšinkou a Novým Rokytníkem, byl dnes pracovníky ZOO ve Dvoře Králové odstraněn. Stalo se tak v souvislosti s nařízením o umístění reklamních billboardů v okolí vozovek první třídy.

Reklama

„Oblíbený reklamní poutač si za více než dvacet let své existence našel mnoho fanoušků. Řidiči byli zvyklí na něj troubit pro štěstí a prošel rovněž mnoha podobami. Sloní poutač musel být kompletně rozebrán, jeho stav bohužel neumožňoval jeho přemístění jinam,“ vysvětlila Andrea Jiroušová, mluvčí ZOO Dvůr Králové.

Poutač byl často přemalováván v návaznosti na rozmanité události a čas od času měnil své barvy. Slon byl například oděn do pruhovaných barev trutnovského festivalu nového cirkusu Cirk-Uff. Loni ho také využili skauti k propagaci největšího, již devátého skautského festivalu Obrok v Trutnově Na Bojišti. V roce 2012 svým zbarvením a nápisy „oslavoval” mistrovský titul, který získali hokejisté Pardubic.

Zatím poslední vzkaz byl věnován osobě prezidenta a disidenta Václava Havla, který by se letos 5. října dožil dvaaosmdesáti let. Odkazoval také na jeho angažmá v Chartě 77, kterou založil navzdory a proti útlaku tehdejšího komunistického režimu v zemi.

Poutač byl využíván institucemi nejen po domluvě se Safari Parkem, ale také veřejností i bez vědomí majitele slona. „Nikdy jsme však do dění nijak nezasahovali, nechali jsme utvářet příběh slona tak, jak lidé chtěli. Někdy jsme ho pro naše reklamní účely využili sami, než se někdo rozhodl, že nám ho zase přemaluje na něco jiného,“ řekla Jiroušová.

Zdroj: trutnovinky.cz; foto: ZOO Dvůr Králové

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu