Reklama

Hasiči likvidovali hromadný požár čtyř aut. Viníka hned chytili

Doubravice – AKTUALIZOVÁNO! K neobvyklému hromadnému požáru došlo o víkendu po druhé hodině ranní v Doubravici nedaleko Dvora Králové nad Labem. Hořely tady totiž čtyři osobní automobily. Vyšetřovatel příčin požárů na místě vyloučil technickou závadu i nedbalostní jednání, míru cizího zavinění tedy prověřuje policie. Pachatele zadržela policie na místě.

Reklama

„Svědek telefonoval na linku č. 158 a jako první se k požárům dostavila hlídka policie. Ta rychlým zásahem s pomocí místních občanů oheň v počátečním stadiu lokalizovala. Na hašení byly použity nejen hasicí přístroje, ale také voda z plastových lahví i ze zahradní hadice,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hlídka zasahujících policistů nedaleko místa bydliště oznamovatelky zadržela nyní již obviněného muže, který před nimi schovával plynový hořák. Muž s policisty od počátku nespolupracoval a po jeho umístění do policejní cely se začala stupňovat jeho agrese. Poškodil vybavení cely a dokonce zaútočil na policisty. Obviněný muž byl již v minulosti opakovaně odsouzen za poškození cizí věci, když právě v několika případech založil požár. Muž skončil ve vazbě a v případě odsouzení mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Celkovou škodu si pak majitelé na poškozeném majetku vyčíslili na částku téměř 260 tisíc korun. Uchráněné hodnoty jsou přibližně šest milionů korun. „Do toho jsou započítány dvě stodoly a dva rodinné domy, které byly ohněm přímo ohroženy. Díky včasnému zásahu policistů a místních občanů nebyly hmotné škody vyšší a nedošlo k zranění či usmrcení osob,“ dodala mluvčí.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu