Reklama

Řidiči sypačů se proškolí na hradeckém polygonu

Královéhradecký kraj – Ovládat mnohatunový sypač na zasněžené a zledovatělé silnici není snadný úkol. Hejtmanství proto ve spolupráci se společností ÚDRŽBA SILNIC Královéhradeckého kraje organizuje pro řidiče školení na hradeckém polygonu.

Reklama

„Naši řidiči musejí zvládat vozidlo často i v extrémních povětrnostních podmínkách, které přes zimu vládnou v horských oblastech a jejich situaci často ještě zhoršují nedisciplinovaní motoristé. Aby úspěšně zvládali svěřené úkoly, ale především, aby se v pořádku vrátili ze směny, jsme pro ně naplánovali školení na polygonu v Hradci Králové,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství. 

Do boje se sněhem se nově v Královéhradeckém kraji zapojí šest sypačů Scania, jeden sypač Tatra, traktor Zetor a dva nakladače. Celkem mají silničáři k dispozici 121 sypačů s radlicemi, 51 nakladačů, 18 sněhových fréz a 113 traktorových radliček. Obsluhovat je bude 230 řidičů.

Pokyny budou řidiči dostávat od 85 dispečerů, jimž v řízení zimní údržby pomohou také informace od nové meteostanice na silnici I/33 u Černožic. Jedna ze 13 stávajících, konkrétně na III/3049 v Žernově, prošla modernizací.

Celkem budou silničáři na území Královéhradeckého kraje udržovat 3 541 km silnic I., II. a III. třídy. ÚDRŽBA SILNIC Královéhradeckého kraje a. s. totiž ve spolupráci s dvěma soukromými subjekty zajišťuje rovněž sjízdnost silnic I. třídy. Délka neudržovaných krajských silnic se snížila z 301 km v roce 2016 na současných 215 km. Vloni stála údržba silnic II. a III. třídy 173 milionů korun.

Již třetí zimu bude motoristům pomáhat aplikace, díky níž mohou plánovat optimální trasu a načasování své cesty. Najdete ji od 1. 11. 2019 na adrese https://uskhk.eu/suhhkap.

Foto: Královéhradecký kraj


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu