Reklama

FOTO: Padlé stromy, utržené střechy i požár hájovny

východní Čechy – Východočeský region, stejně jako zbytek republiky, zasáhl o víkendu silný vítr. Hasiči řešili přibližně desetkrát více událostí než obvykle. Nejčastěji odstraňovali popadané stromy a zajišťovali utržené střechy. Silný vítr komplikoval požár hájovny na Pardubicku.

Reklama

Hasiči v Královéhradeckém kraji se nezastavili celý víkend, ale nejnáročnější pro ně byla služba od nedělního večera do pondělního rána, kdy bylo na operační středisko nahlášeno celkem 200 událostí. Je to přibližně desetinásobný nárůst oproti normálnímu stavu.

Nejčastěji jednotky odstraňovaly popadané stromy z komunikací, kde blokovaly a ohrožovaly provoz. Například v Hradci Králové v ulici Na Biřičce došlo k dopravní nehodě, kdy dvě osobní auta narazila do spadlého vzrostlého stromu

Hasiči v Pardubickém kraji od nedělní 20. hodiny do pondělní 7. hodiny ranní zasahovali u 252 událostí v souvislosti se silným větrem. Kromě spadlých stromů a utržených střech je nejvíce potrápil požár hájovny ve Valech na Pardubicku, kde nemohli použít výškovou techniku. Nikdo naštěstí neutrpěl zranění, požár vznikl zřejmě z důvodů technické závady.

Foto: HZS Pardubického a Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu