Reklama

Dva roky starou krádež bund za 100 tisíc objasnily testy DNA

Špindlerův Mlýn – Poměrně neobvyklý případ se nyní podařilo dotáhnout policistům. V lednu roku 2017 si neznámý pachatel odnesl ze značkové prodejny ve Špindlerově Mlýně dvě bundy za 100 tisíc korun, aniž by je zaplatil. Usvědčit ho takřka po dvou letech pomohly až testy DNA.

Reklama

Případ se odehrál 15. ledna 2017 ve Špindlerově Mlýně. Neznámý pachatel, kterého zachytily kamery, ukradl dvě značkové bundy v celkové hodnotě 100 tisíc korun. Ze záznamu vyplynulo, že muž využil odchodu prodavačky do skladu a s jednou bundou na sobě a druhou v ruce z obchodu utekl pryč.

Udělal však jednu zásadní chybu. Svou bundu, ve které přišel, nechal ležet na pultu a to se mu nyní stalo osudným. Kriminalisté z bundy totiž zajistili vzorek DNA. Ten se sice dlouhou dobu nedařilo přiřadit k žádnému jinému vzorku v databázi, ale po dvou letech spadla klec.

„V rámci spolupráce s polskými kolegy a jejich databází se povedlo ustanovit osobu na základě shody DNA. Jedná se o 37letého cizince, který má u našich sousedů již trestní minulost a teď mu hrozí postih i za krádež bund,” uvedl tiskový mluvčí policie Lukáš Vincenc s tím, že muž bude souzen v Polsku.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu