Reklama

Žena z Trutnovska zanedbávala své psy. Na zahradě jich měla 55!

Trutnovsko – Hlad, nedostatečné prostory, žádná veterinární péče. Takhle se o 55 psů „starala” šestačtyřicetiletá žena, která je chovala na zahradě malého domku poblíž Dvora Králové nad Labem. Jedna fenka těsně unikla smrti jen díky zásahu veterináře. Ženě hrozí trest šest měsíců za mřížemi.

Reklama

„Jako majitelka 55 psů, fen a štěňat jim nezajistila dostatečnou výživu. Své psy měla chovat v nevhodných podmínkách malého rodinného domku, přilehlé stodole a na nedostatečně zabezpečeném pozemku proti úniku psů. Zvířatům rovněž nezajistila dostatečnou péči a ošetření,” uvedl tiskový mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Případ zašel tak daleko, že se na ženu s nabídkou pomoci obrátila starostka obce, městský úřad ve Dvoře Králové nad Labem i inspektoři veterinární správy. Všechno marně. A proto se na místo k domovní prohlídce vydali společně s veterináři i policisté. Inspektoři ženě odebrali celkem 55 psů, přičemž v jednom případě veterinář zabránil úmrtí fenky na poslední chvíli.

Komisař trutnovské kriminální policie zahájil proti 46leté ženě trestní stíhání a obvinil ji z přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti. V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody až na šest měsíců, zákaz činnosti nebo propadnutí věci. Původně jí hrozil za přečin týrání zvířat až pětiletý trest, ale kriminalisté po vyhodnocení důkazů její jednání překvalifikovali.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Trutnovsko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu