Reklama

Pneuservisy praskají ve švech! Máte v pořádku hloubku dezénu?

Východní Čechy – Nástup jara je kromě protřídění šatníku spojen také s výměnou pneumatik, ze zimních na letních. Během dubna tak mají pneuservisy opravdu o zakázky postaráno a pneumatiky mění až do poloviny května. Před výměnou je potřeba hlavně zkontrolovat jejich vzorek.


Reklama

Povinnost mít na svém autě zimní pneumatiky skončila řidičům 31. března, a tak se pneuservisy během dubna nezastaví, aby zákazníkům co nejrychleji přezuly na letní gumy.

Před samotnou výměnou pneumatik je potřeba zkontrolovat jejich vzorek neboli dezén. „Letní pneumatiky mají mít minimální hloubku 1,6 milimetrů, ale doporučuje se spíš tak ty 3 milimetry. Nová pneumatika má 8 milimetrů,” říká Pavel Anger, majitel jednoho z autoservisů, které mají v těchto dnech napilno.

Se sjetými gumami si řidič koleduje o tučnou pokutu. „V takovém případě může dostat řidič blokovou pokutu ve výši 2000 korun. Samozřejmě je důležité mít pneumatiky v pořádku, protože jejich stav ovlivňuje jízdu vozidla,” upozorňuje mluvčí PČR Pardubického kraje Eva Maturová.

Zpravidla trvá měsíc a půl od začátku sezóny, než si všichni řidiči na letní pneumatiky přezují. Pokud je tedy stále nemáte, určitě nejste mezi posledními, ale doporučujeme co nejdříve zavolat do pneuservisu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy střední Čechy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu