Reklama

Tragédie! Výbuch chemičky v Kralupech nad Vltavou zabil šest lidí

Na čtvrteční dopoledne v Kralupech nad Vltavou jen tak nezapomenou. Kolem 10. hodiny v místní chemičce explodovala tankovací nádrž, výbuch zabil šest lidí a další dva lidé jsou těžce zranění. Další nebezpečí údajně nehrozí.

Reklama

Na místo bylo vysláno pět jednotek záchranářů a vrtulníky z Prahy a Liberce. Na zásahu se podílely i dvě profesionální, jedna dobrovolná a dvě podnikové jednotky hasičů. Zranění byli převezeni do nemocnic v Motole a na Vinohradech. Jeden má popáleniny druhého stupně na deseti procentech těla, druhý devastující poranění obličeje. Oba jsou mimo ohrožení života, do odpoledne se jejich stav nezměnil. Vinohradská nemocnice po explozi aktivovala takzvaný traumaplán, který počítá s příjmem většího počtu pacientů. Ještě před polednem jej odvolala.

ČTK uvedla, že neštěstí je jedním z nejtragičtějších výbuchů v průmyslových objektech v České republice od 60. let a druhou nejtragičtější explozí v Česku za posledních 30 let. V roce 1967 zemřelo sedm lidí při výbuchu v Blanických strojírnách ve Vlašimi, v roce 1974 zahynulo při požáru po výbuchu v Chemických závodech v Záluží u Mostu 15 lidí, další dva zemřeli v nemocnici. Výbuch v teplárně v Brně - Špitálce o rok později zahubil čtyři lidi, dalších 24 bylo zraněno, 14 z nich zraněním později podlehlo.

Zdroj: ČTK

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy střední Čechy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu