Reklama

Dobrodruzi projedou Mexiko na pionýrech. Motorky si museli složit

Choceň – Vášeň pro staré československé motorky spojuje Michala France a Martina Gregora, kteří na nich jezdí doslova po celém světě. Už zítra se vydají na další dlouhou pouť, tentokrát až do dalekého Mexika. Jak vypadaly přípravy? Podívejte se na reportáž Východočeské televize V1.


Reklama

Kluci ze sdružení S Jawou na cestách mají velkolepý plán a už zítra vyráží na dlouhou pouť. Jejich cílem je Mexiko, které chtějí procestovat na legendárních pionýrech.

„Pionýra jsme vybrali, protože to byl donedávna i docela levný dopravní prostředek. Dá se i rychle opravit, není s tím žádný problém a je docela spolehlivý,” říká Martin Gregor ze sdružení S Jawou na cestách. „Jako cílovou destinaci jsme vybrali střední Ameriku a chtěli bychom projet celé Mexiko,” dodává Michal Franc.

Příprava motorek na takovou cestu trvá přibližně půl roku. „Začali jsme skoro úplně od nuly. Koupili jsme starý krám a začali jsme s jeho celkovou renovací. Prakticky jsme postavili dvě nové motorky,” popisuje přípravy Martin Gregor.

Celé dobrodružství potrvá měsíc, a to od 19. března do 17. dubna. Kluci vyrazí z Mexiko City a budou pokračovat přes Acapulco, Yukatán až do Cancúnu a zpět. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy střední Čechy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu