Reklama

Velkou pardubickou ovládl Faltejsek s ​Tzigane du Berlais

  • 14. října 2018,
  • 17:54,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – 128. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou vyhrál francouzský kůň Tzigane du Berlais s žokejem Janem Faltejskem, pro kterého to bylo již páté vítězství ve slavném dostihu. Favorit Josef Váňa mladší na loňském šampionovi No Time To Lose dojel pátý.

Reklama

Tzigane du Berlais při svém premiérovém startu ve Velké pardubické předběhl soupeře v cílové rovince o tři délky. Ve finiši bojovalo o vítězství v dostihu šest koní. Největší favorit na vítězství a loňský šampion No Time To Lose v sedle s žokejem Josefem Váňou mladším dojel pátý. Za očekáváním zůstal i další favorit Ange Guardian, který skončil šestý. Na obávaném Velkém Taxisově příkopu skončil závod pro čtyři koně.

Nejlépe nejen Taxis, ale i ostatní překážky zvládl Tzigane du Berlais s Janem Faltejskem, který tak oslavil páté vítězství v jednom z nejslavnějších dostihů na světě. Na legendárního Josefa Váňu staršího mu chybí už jen tři výhry. „Nepřemýšlím nad tím, ani nechci. Když se to povede, budu rád, ale pro mě je pan Váňa legenda a nemám chuť ho honit. Když to přijde, tak to přijde,” řekl po závodě Faltejsek.

Konečné pořadí 128. Velké pardubické s Českou pojišťovnou:

  1. Tzigane Du Berlais (žokej Faltejsek)
  2. Hegnus (žokej Stromský)
  3. Stretton (žokej Garner)
  4. Zarif (žokej Romano)
  5. No Time To Lose (žokej Váňa ml.)
  6. Ange Guardian (žokej Kousek)

Foto: Dostihové závodiště Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu