Reklama

Nové silnice i chodník. Masarykovo náměstí je zase plně průjezdné

  • 18. září 2018,
  • 9:10,
  • Pardubice,
  • Helena Pondělíčková

Pardubice – Na začátku července se Masarykovo náměstí v Pardubicích proměnilo v jedno velké staveniště. Opravovaly se jak všechny čtyři pruhy frekventované vozovky, tak chodník před ČSOB Pojišťovnou. Od 17. září je Masarykovo náměstí zase v plném provozu.


Reklama

Oprava vozovky na Masarykově náměstí v režii Správy a údržby silnic Pardubického kraje začala rekonstrukcí dvou pruhů vozovky vedoucích podél ČSOB Pojišťovny. Tato část náměstí byla pro veškerou dopravu uzavřena. Po měsíci se silničáři přesunuli na druhou stranu vozovky.

Součástí rekonstrukce byla také oprava chodníku před budovou pojišťovny, kterou mělo pod taktovkou město. Chodník má nový povrch z vekoformátové dlažby, která byla použita také v ulici 17. listopadu. „Chodník vyšel město na 6,7 milionu korun a nebyly tam žádné více práce,” konstatovala Helena Dvořáčková, náměstkyně primátora.

Masarykovo náměstí je nyní vizuálně propojeno s Třídou Míru, na kterou navazuje. „Původní žulové kostky tu byly od roku 2003 a samozřejmě nový povrch by měl vydržet výrazně déle,” sdělil Tomáš Pelikán, ředitel Dopravního podniku města Pardubic.

Řidiče zase potěší nová vozovka s moderními technologickými prvky, které snižují hluk, vibrace a prašnost. Vnitřní pruhy na Masarykově náměstí jsou asfaltové a vnější, kde zastavují autobusy, jsou betonové a velmi únosné.

Mezi protilehlými zastávkami MHD je také nově nainstalovaný semafor. Ten má přispět ke zvýšení bezpečnosti v tomto silně frekventovaném místě a jeho pořízení přišlo na zhruba 1,5 milionu korun..

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu