Reklama

Pardubická psychiatrie za 260 mil. Podvod při výběrovém řízení?

  • 17. srpna 2018,
  • 17:27,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Podle hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického existuje podezření, že výběrové řízení na výstavbu pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici není zcela v pořádku. Netolický požádal o zastavení řízení a také podal trestní oznámení. Hejtmanství navíc chystá v nemocnici, jejímž je jediným akcionářem, kontrolu. Výstavba má stát více než čtvrt miliardy korun.

Reklama

„Již v průběhu tohoto týdne se ke mně dostala předběžná informace, na základě které jsem měl vážné podezření, že mohl být spáchán dokonce trestný čin,” uvedl hejtman Netolický s tím, že okamžitě na policii podal trestní oznámení.

Krajský úřad zároveň v rámci svých kompetenci podnikne v Pardubické nemocnici šetření. Špitál ve východočeské metropoli je součástí společnosti Nemocnice Pardubického kraje, jejímž stoprocentním akcionářem je Pardubický kraj. Spadají sem ještě nemocnice v Chrudimi, Litomyšli, Svitavách a v Ústí nad Orlicí.

„Požádal jsem vedení nemocnice, aby bylo s okamžitou platností zrušeno výběrové řízení. Je nutné vyslat signál, že Pardubický kraj nebude nečinně přihlížet potenciálnímu nekalému jednání,” upozornil hejtman a dodal, že chce nechat vypsat novou veřejnou zakázku.

Na twitterovém účtu krajského radního René Živného se v pátek odpoledne také objevila informace, že rezignoval Petr Rudzan, člen představenstva Nemocnice Pardubického kraje, který je zodpovědný za provozně-ekonomický segment.

Výstavba budovy psychiatrie v Pardubické nemocnici

Pardubický kraj v polovině loňského roku uspěl s žádostí na vybudování nového moderního pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici v hodnotě více jak 260 milionů korun, z čehož 220 milionů činí evropské prostředky. Jednalo se o žádost v rámci 54. výzvy z Integrovaného regionálního operačního programu. Kraj se tak zařadil mezi osm úspěšných žadatelů. Cílem této výzvy bylo zvýšení dostupnosti a kvality psychiatrické péče změnou organizace jejího poskytování a zvýšení úspěšnosti začleňování duševně nemocných do společnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu