Reklama

Pardubice chtějí navázat na loňský bronz. Jak nahradí Řezníčka?

  • 18. července 2018,
  • 13:01,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Už tuto sobotu dopoledne (10.15 hodin) domácím zápasem s Vítkovicemi vypukne pro pardubické fotbalisty nová sezona FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Pardubice si loňským třetím místem nastavily laťku hodně vysoko a z tohoto směru nechtějí příliš uhýbat. Jak se tým vypořádá s odchodem klíčového záložníka Řezníčka? Nejen o tomto hovořili představitelé klubu na dnešní tiskové konferenci.

Reklama

Minulá sezona, která skončila historickým třetím místem, byla pro Pardubice až nad očekávání povedená. „Zvedli jsme se už v té předminulé sezoně. Vhodně jsme doplnili kádr, získávali jsme body a také hráli fotbal, který se nám i divákům líbil. Konečné třetí místo bylo výborným výsledkem,” ohlédl se sportovní manažer Vít Zavřel za minulým ročníkem.

I v nadcházející sezoně míří Pardubice vysoko, i když si v klubu uvědomují, že obhajoba bronzu bude velmi náročná. „Věřím, že na podzim budeme pokračovat v tom, co jsme načali minulý rok, a budeme se pohybovat v horní polovině tabulky,” prohlásil předseda představenstva klubu Vladimír Pitter.

Odchod Řezníčka je ztrátou v mnoha směrech

Jisté je, že Pardubice budou muset zacelit velkou díru po odchodu záložníka Jana Řezníčka, který vyslyšel zájem prvoligového nováčka z Opavy. Ztráta je to nejen ze sportovního hlediska, odchovanec klubu byl klíčovým článkem mužstva i v kabině. „V plné hodnotě nahradit nelze, ale rýsují se nám tam další hráči, kteří mají zase jiný předpoklady,” konstatoval hlavní trenér Jiří Krejčí.

„Honza v Pardubicích vyrostl, tvořil hru a takového hráče není snadné nahradit. Kvalitou je to ligový hráč, musíme si podobného znovu vychovat,” doplnil Zavřel s tím, že na konečné podobě kádru stále pracuje. „Snažili jsme se tým zkvalitnit tak, aby byl znovu konkurenceschopný, navíc ještě probíhají nějaká jednání. Každopádně oproti jarní sezoně bude tým kvalitnější.”

Poté, co Řezníček vyklidil své místo v kabině, přibyla práce navíc jeho velkému kamarádovi a dalšímu odchovanci Martinu Šejvlovi. „Honza zastával roli pokladníka a tu teď přebírám já,” prozradil pardubický obránce. „Na hřišti ho ale budeme muset nahradit všichni. Potřebovali jsme doplnit hlavně zadní řady, což se myslím podařilo,” dodal Šejvl.

Zrekonstruovaný stadion v roce 2021

Tradičním tématem je v Pardubicích rekonstrukce zchátralého Letního stadionu, ze které ho má vzniknout útulný fotbalový stánek splňující parametry první ligy. „S výstavbou stadionu bychom rádi do Pardubic přivedli první ligu. Takovým naším mezníkem je rok 2021,” prohlásil Vladimír Pitter.

Klub se může při cestě do nejvyšší soutěže spolehnout na podporu od vedení města, rekonstrukci stadionu a revitalizaci okolí schválilo zastupitelstvo. Nic by na tom podle Pittera neměly změnit ani podzimní komunální volby. „Obavy nemám, jde o rozhodnutí zastupitelstva, které je snad závazné i pro nově zvolené zastupitelstvo. Žádnou nevoli necítím ani mezi opozicí,” sdělil s tím, že nyní je rekonstrukce ve fázi přípravy stavebního povolení a za rok už by se mělo na stadionu něco dít.

Soupiska FK Pardubice – sezona 2018/2019

Brankáři: Jiří Letáček, Milan Knobloch a Nicolas Šmíd.

Obránci: Filip Kopřiva, Jakub Březina, Jakub Klíma, Jan Prosek, Lukáš Zukal, Martin Šejvl, Tomáš Lněnička a Tomáš Čelůstka.

Záložníci: Adam Fousek, Daniel Kovář, Emil Tischler, Jan Jeřábek (kapitán), Ladislav Mužík, Lukáš Kühnel, Pavel Sokol a Tomáš Solil

Útočníci: Dan Šafařík, David Huf, Dominik Fusek, Michal Petráň, Pavel Černý a Roman Kašiar.

Trenéři: Jiří Krejčí, Jaroslav Novotný a Martin Shejbal.

Foto: FK Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu