Reklama

Pardubice vyzkouší čtveřici hráčů. Kdo zabojuje o dres Dynama?

  • 15. července 2018,
  • 11:19,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Dynamo stejně jako v minulém roce přistoupí k takzvanému try outu, při kterém budou mít především mladí hráči z jiných klubů možnost zaujmout trenéry a vybojovat si smlouvu s Pardubicemi. Oproti loňsku zkoušených hráčů ubylo, o červenobílý dres budou usilovat čtyři, jeden obránce a tři útočníci.

Reklama

„Chceme tím vytvořit tlak na současné hráče. Přijdou kluci, které jsme skautovali, chceme si je otestovat. Je možné, že u nás zůstanou, mohou začít někde jinde a být v našem portfoliu, uvidíme…,“ prohlásil generální manažer klubu Dušan Salfický.

Pokud uspěje perspektivní obránce Hugo Gallet, rozšíří se francouzská minikolonie v pardubické kabině. Jedenadvacetiletý zadák vyhrál ve Francii dorostenecké a juniorské tituly, má zkušenosti ze zámoří, v roce 2016 se stal juniorským mistrem světa Divize 1B. Hugo Gallet hrál v minulých dvou sezonách v juniorce TPS Turku, startoval na posledním mistrovství světa, na něm si připsal asistenci.

Druhým hráčem ze zahraničí je forvard Dalibor Bortňák, jenž v Česku působil v Liberci a v Benátkách nad Jizerou. V Tipsport extralize oblékl liberecký dres v 61 utkáních, skóroval pětkrát, navrch přidal sedm asistencí. Sedmadvacetiletý centr je členem širšího kádru slovenské reprezentace, v minulém ročníku pomohl 14 body (7+7) Banské Bystrici k zisku mistrovského titulu.

Zkušenosti z nejvyšší soutěže má Tomáš Vracovský, jenž pochází ze západu Čech. Dvacetiletý útočník pravidelně působil v mládežnických reprezentacích, v nejvyšší soutěži odehrál dosud 21 utkání s bilancí 2+1. V předminulém ročníku se mohl radovat ze zisku juniorského titulu, za Plzeň tehdy vstřelil 30 branek, na dalších 35 nahrál, a to v 49 zápasech.

Pokud se do kádru Dynama probojuje Matouš Kratochvíl, bude se 199 centimetry jeho nejvyšším členem. Takřka metrákový útočník zatím odehrál v Tipsport extralize 13 utkání, a to ve zlínském týmu, jinak pravidelně nastupuje za Přerov, kterému před třemi lety pomohl k postupu do WSM ligy.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu