Reklama

Šachy, piškvorky i hospodský kvíz. V Pardubicích začal Czech Open

  • 13. července 2018,
  • 11:14,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Od 12. do 29. července se v pardubické ČSOB Pojišťovna ARENĚ a na dalších místech koná tradiční festival šachu a her Czech Open. Do východočeské metropole se jako každý rok sjíždějí hráči z celého světa, počítá se s více než tisícovkou účastníků.

Reklama

Czech Open láká do Pardubic každoročně především šachisty, na konci června měli organizátoři na stole přihlášky z takřka padesáti zemí, mezi kterými nechyběly státy jako Uzbekistán, Irák nebo Kazachstán. Šachový turnaj hostí výhradně ČSOB Pojišťovna ARENA a potrvá po celou dobu konání festivalu.

Czech Open ale nejsou jen šachy. Festival si vychutnávají hráči také jiných známých i méně obvyklých deskových her. Oproti minulým ročníkům se neuskuteční atraktivní soutěž ve skládání rubikovy kostky, protože pardubický turnaj koliduje s jinou akcí. Chybět ale nebudou soutěže v bridži, dámě, scrabblu, sudoku, go, piškvorkách či hry jako abaku nebo mankala.

Novinkou letošního ročníku je Mistrovství České republiky v Hospodském kvízu. Ve světě se obdobné kvizové soutěže pořádají už po desetiletí a tento fenomén před pár lety dorazil i do České republiky. 

V čem spočívá? Libovolně složený tým odpovídá na otázky z různých oblastí života a světa kolem nás. Cílem je být lepší než soupeř, který má totožné otázky. V rámci Czech Open se bude soupeřit od pátku 13. 7. do neděle 15. 7. Zúčastnit se mohou všichni zájemci, kteří si sestaví tým a zaplatí vstupní poplatek. Hospodský kvíz bude hostit Palác Pardubice.

Foto: Facebook/Czech Open Pardubice CZ

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu