Reklama

Požár přístřešku v Pardubicích: hasiči uvnitř našli ohořelé tělo

  • 9. července 2018,
  • 11:10,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – V neděli ráno vyjížděli pardubičtí hasiči do ulice V Ráji, kde hořel přístřešek obývaný bezdomovcem. Po uhašení plamenů hasiči uvnitř našli ohořelé lidské tělo. Případ si tak převzala kriminální policie.

Reklama

„Hasiči zasahovali u požáru zděného přístavku o rozměrech zhruba čtyři krát pět metrů. Při příjezdu na místo byl již požár v plném rozsahu,” uvedla tisková mluvčí Vendula Horáková.

Hasiči měli obavy, aby se požár nešířil dál, a proto násilím pronikli i do sousední budovy. „Celý objekt byl odpojen od přívodu elektrické energie a bylo odpojeno zabezpečovací zařízení,“ řekl velitel zásahu Ondřej Pavlík. Na místě pomáhal také pes speciálně vycvičený na vyhledávání hořlavých kapalin.

Při dohašování ohnisek nalezli hasiči uvnitř přístřešku ohořelé lidské tělo. Podle prvních informací by se mělo jednat o bezdomovce ve věku 72 let, který přístřešek dočasně obýval. Případ si převzali kriminalisté. Příčina požáru a další okolnosti jsou předmětem vyšetřování, škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu