Reklama

Rozsáhlé opravy Masarykova náměstí se dotknou i chodníků

  • 2. července 2018,
  • 10:37,
  • Pardubice,
  • Gabriela Mlynka

Pardubice – Dopravu v obou východočeských metropolích o prázdninách výrazně ovlivní rekonstrukce klíčových komunikací. V Pardubicích je v plánu oprava Masarykova náměstí mezi budovou ČSOB Pojišťovny a Paláce Pardubice, a to nejen silničního povrchu, ale také chodníků podél. V reportáži Východočeské televize V1 se můžete podívat i na další plánované uzavírky v regionu.


Reklama

Rekonstrukce Masarykova náměstí bude rozdělena na dvě etapy, které vždy potrvají měsíc a v každé se bude opravovat jedna polovina silnice. Pro řidiče to znamená, že v červenci neprojedou přes Masarykovo náměstí směrem od Chrudimi k zimnímu stadionu, tedy po vozovce blíže k ČSOB Pojišťovně. V srpnu se pak náměstí musí řidiči vyhnout, pokud pojedou opačným směrem, tedy po té části blíže k Paláci Pardubice.

„Druhého července vypuknou opravy komunikace i chodníků. Rekonstruovat se bude část chodníků od ČSOB Pojišťovna až na křižovatku k hokejové aréně. Původní zeleň, zastávky i informační tabulce městské hromadné dopravy zůstanou na svém místě a doplněn bude mobiliář,” nastínila budoucí podobu náměstí Helena Dvořáčková, náměstkyně primátora (ANO 2011).


Podrobné objízdné trasy pro městskou hromadnou dopravu najdete zde.

Protože jedna polovina silnice na Masarykově náměstí vždy zcela uzavřena, je v této lokalitě vymyšlena i náhradní trasa pro městskou hromadnou dopravu, která povede do Polabin zadem kolem nákupního centra. Když budou autobusy mířit směrem ke kostelíčku, pojedou přes Třídu míru, která bude díky tomu přes prázdniny o něco rušnější než jindy.

„Vyhodnotili jsme, že letní měsíce červenec a srpen jsou pro práci nejvhodnější, protože doprava ve městě o prázdninách prokazatelně poklesává, takže to gró stavebních prací bude probíhat na Masarykově náměstí postupně,” říká Miroslav Němec, ředitel SÚS Pardubického kraje.

O prázdninách je v plánu oprava silnice od Sukovy třídy po bývalý Dům služeb, a to střídavě tak, že bude jeden směr vždy průjezdný. Následně se zrekonstruuje i část od křižovatky u hokejové areny směrem k Wonkově mostu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu