Reklama

Vesnicí roku Pardubického kraje je Pustá Kamenice

  • 27. června 2018,
  • 12:22,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubický kraj – Zlatou stuhu v soutěži Vesnice roku Pardubického kraje získala Pustá Kamenice na Svitavsku. Obec, kde žije 321 obyvatel, tak bude reprezentovat svůj region v celostátním kole.

Reklama

„Pustá Kamenice si Zlatou stuhu zaslouží nejen za tento ročník, je obdivuhodné, jak jsou občané této obce aktivní. Stojí za to také připomenout, že starosta i místostarosta Pusté Kamenice vykonávají svoji funkci jako neuvolnění,“ konstatoval krajský radní Václav Kroutil.

Do letošního ročníku soutěže se v Pardubickém kraji přihlásilo celkem 15 obcí, což je oproti loňskému o 12 méně. Slavnostní předání ocenění se uskuteční v sobotu 11. srpna ve vítězné obci, kde budou dekorovány také obce, které získaly stuhy v dalších kategoriích.

V soutěži Vesnice roku se vyhlašují i další ceny. Modrou stuhu za společenský život získaly Vyšehněvice na Pardubicku, Bílou stuhu za činnost mládeže obdržela Suchá Lhota ze Svitavska, Zelenou stuhou za péči o zeleň a životní prostředí se bude pyšnit Písečná z okresu Ústí nad Orlicí a Oranžová stuha za spolupráci obce a zemědělského subjektu míří do Chvojence na Pardubicku.

Foto: Obec Pustá Kamenice 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu