Reklama

Zámek Pardubice se proměnil ve vědeckou laboratoř

  • 3. dubna 2018,
  • 10:22,
  • Pardubice,
  • Gabriela Mlynka

Zámek v Pardubicích už pošesté ožil Nocí mladých výzkumníků. Akce, kterou již tradičně pořádala Univerzita Pardubice, přilákala spoustu nadšenců. U vytržení byly zejména děti, které si s chutí vyzkoušely práci vědce na vlastní kůži, ale pozadu nezůstali ani dospělí.


Reklama

Akce se tradičně zůčastnily jednotlivé fakulty Univerzity Pardubice. Děti i dospělí si tak alespoň udělali představu, čím se jednotlivé obory zabývají. Ti nejmenší se možná díky tou stanou i budoucími studenty. „My jsme s tím začali jako Univerzita Pardubice, to znamená všech 7 fakult, a postupně se k nám přidávaly střední školy,” řekla Iva Svobodová, koordinátorka popularizačních akcí Univerzity Pardubice.

Nejen děti si zde našly svou zábavu, Noc mladých výzkumníků zaujala i dospělé. „Přijít mohl kdokoliv od čtyř let klidně do sta. Věřím, že každý si tady najde něco, co ho bude zajímat. Snažíme se celkově posílit zájem o vědu, techniku a obecně poznání,” podotkla Iva Svobodová.

Letošní ročník se již tradičně vydařil a Univerzita Pardubice si jeho hladký průběh pochvalovala. Ani za rok tedy návštěvníci o nic nepřijdou a mohou se těšit už na sedmé pokračování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu