Reklama

Koalici pro Pardubický kraj povede do podzimních voleb Roman Línek

  • 28. listopadu 2019,
  • 12:38,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Roman Línek a Pavel Šotola za KDU-ČSL, Věra Uhlířová a Petr Hájek za Nestraníky a René Živný s Michalem Koláčkem za SNK ED dnes dopoledne na tiskové konferenci podepsali smlouvu o spolupráci pro krajské volby v roce 2020 a následující čtyřleté období. Znovu pod hlavičkou Koalice pro Pardubický kraj. O post hejtmana bude usilovat dosavadní náměstek na kraji Roman Línek.

Reklama

„Na naší kandidátce figuruje řada regionálních a místních osobností, které pro kraj již dlouhodobě pracují, objevíte na ně ale i jména úplně nová. Budeme i nadále prosazovat pracovitost, stabilitu a slušnost a přitom hledat pro kraj moderní a progresivní řešení jeho problémů,” uvedl Roman Línek.

Mezi prvními patnácti jmény na kandidátce je osm starostů, tři krajští radní a dvě lékařky. Ostatní jména koalice doplní nejpozději v dubnu příštího roku. Volby do krajských zastupitelstev se konají na podzim.

Tiskovou konferenci jsme sledovali ŽIVĚ:


„Dohodu podepisujeme na základě vyzkoušené spolupráce v tomto volebním období, kdy fungování zastupitelského klubu Koalice pro Pardubický kraj považuji za úspěšné,” nechal se slyšet starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek.

Projekt Koalice pro Pardubický kraj se pohybuje na regionální politické scéně už od roku 2000. V tomto volebním období je součástí vládnoucí koalice společně s ČSSD, ODS a STAN.

„Jsme rádi, že lídrem kandidátky je známý patriot Pardubic a Pardubického kraje. Ostatní místa však rovnoměrně zastupují kandidáti z celého území kraje,” doplnil ke kandidátce krajský radní pro oblast sportu René Živný.

Cílem Koalice pro Pardubický kraj je volby vyhrát. „V současné době již pracujeme na volebním programu, který společně s celou kandidátkou postupně zveřejníme během jarních měsíců příštího roku,” sdělil Pavel Šotola, radní Pardubického kraje pro sociální oblast.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu