Reklama

Zkolaboval a odmítl sanitku. Za pár hodin už ho nedokázali oživit

  • 19. listopadu 2019,
  • 11:31,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Tragický příběh se odehrál v pondělí odpoledne v Pardubicích. Strážníci a později i záchranáři se snažili oživit muže se zástavou srdce. Marně. Zdravotní obtíže měl muž už několik hodin předtím, pomoc ale odmítl.

Reklama

Fatální kolaps postihl muže poblíž hypermarketu v Polabinách. Strážníci s defibrilátorem byli na místě do čtyř minut. „U ležícího muže už nebyla znát srdeční akce. Strážníci ihned začali muže resuscitovat pomocí kardiopulmonální resuscitace i za použití defibrilátátoru,” uvedl mluvčí městské policie Jiří Sejkora. 

Strážníci muže křísili až do příjezdu záchranářů, kteří v oživovacích pokusech pokračovali. Přivést pacienta k životu už se jim ale nepodařilo. „Lékař po dalších několika minutách musel už jen konstatovat smrt,” dodal mluvčí. 

Podle našich informací muže zastihly zdravotní obtíže už o zhruba tři hodiny dříve při nakupování v hypermarketu. Zaměstnanci obchodu i lékárny se mu snažili pomoct. Měli podezření, že jde o hypoglykemický záchvat, muž si proto koupil čokoládu, ale přivolání záchranné služby odmítl a odešel.

Okolnosti tragického případu vyšetřuje Policie České republiky. 

Foto: Městská policie Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu