Reklama

Pardubice odpálí ohňostroj i v den státního smutku za Karla Gotta

  • 8. října 2019,
  • 11:43,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – V Pardubicích jsou od čtvrtka do neděle na programu Podzimní městské slavnosti. Vrcholem je tradičně nedělní Velká pardubická. Součástí slavností bývá také sobotní ohňostroj, který se letos uskuteční i navzdory státnímu smutku za Karla Gotta.

Reklama

„Koncept slavností jsme ponechali beze změny nejen kvůli mnohaměsíční přípravě této akce, ale hlavně proto, že fenomenální Karel Gott měl ve svém životě jediný cíl, a to pobavit publikum. Rušit koncerty, lampionový průvod nebo ohňostroj, který děti milují a těší se na něj celý rok, nám proto přišlo proti Mistrově životní myšlence,” prohlásil primátor Martin Charvát.

26. ročník multižánrového festivalu Podzimní městské slavnosti, kde nechybí open-air koncerty, pouliční vystoupení či historická vozidla, tak poběží od čtvrtka do neděle podle původního plánu. Jen se na Gottovu počest upraví obsah. 

„Rozhodli jsme se ale připomenout si hudební tvorbu Karla Gotta – v sobotu lidé uslyší nejeden hit z jeho dílny, jeho památku uctíme rovněž minutou ticha a potlesk po ohňostroji bude poděkováním za umělcův přínos celému národu,” dodal primátor. 

Foto: archiv 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu