Reklama

Stop drogám! V Pardubicích znovu zastaví speciální vlak

  • 8. října 2019,
  • 10:34,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Na pardubickém vlakovém nádraží zastaví na dva dny, středu a čtvrtek, Revolution Train, multifunkční vlaková souprava, jejímž cílem je prevence proti drogám. Nastoupit do něj mohou děti i široká veřejnost, pro které je pod vedením lektorů připraven zážitkový program přibližující rizika návykových látek včetně jejich dopadů na život.

Reklama

Do projektu Revolution Train se v Pardubicích zapojují žáci osmých tříd základních škol zřizovaných městem, pro které se program stal součástí výuky. 

„Děti v tomto věku rády zkouší nové věci, zejména pod tlakem okolí, proto je nezbytné seznámit je s riziky spojenými s drogami a ukázat jim, proč je dobré se návykovým látkám vyhnout,“ popisuje náměstek pro sociální politiku, zdravotnictví a školství Jakub Rychtecký.

Návštěvníci postupně projdou několika vagony, ve kterých se stanou svědky autonehody, dostanou se do drogového doupěte, ale i do vězení. 

„Děti jsou díky tomu, že se stanou nedílnou součástí příběhu, v němž zažívají různé emoce, schopné udržet větší pozornost. Interaktivní programy jsou efektivnějším způsobem, jak zanechat v jedinci silnější stopu, než je tomu v případě besed či přednášek,“ doplňuje Rychtecký 

Díky anonymnímu dotazníku, který Pardubice následně obdrží, bude město navíc mít k dispozici podrobná data o tom, jakou mají mladí zkušenost z drogami, jak tráví volný čas a jaké mají o drogách povědomí.

Radnice projekt letos podpořila částkou zhruba 180 tisíc korun. Od 8 do 15 hodin bude Revolution Train k dispozici žákům pardubických základních škol, od 15:30 hodin bude zdarma otevřen pro všechny zájemce z řad široké veřejnosti.

Pardubice se k projektu letos připojí již potřetí, přičemž loni Revolution Train navštívilo zhruba 600 dětí z pardubických základních škol. 

Projekt, který pořádá nadační fond Nové Česko, funguje již od roku 2015. Od té doby se k němu připojilo na 80 měst, a to nejen z České republiky, ale i z Německa, Slovenska, Polska či Rakouska. 

Foto: www.revolutiontrain.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu