Reklama

Pardubice na devět dní rozhýbe Sportovní park. Začíná už v sobotu!

  • 5. srpna 2019,
  • 10:21,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Park na Špici se druhý srpnový týden tradičně promění na Sportovní park Pardubice! Od soboty 10. do neděle 18. srpna si budou moc návštěvníci vyzkoušet sporty všeho druhu pod vedením trenérů ze sportovních klubů z Pardubic a okolí.

Reklama

Sportovní kluby znovu po roce a celkem počtvrté obsadí celý Park na Špici a také přilehlé řeky Chrudimku a Labe. 

„Program jsme připravovali ve spolupráci se sportovními kluby, které i letos v srpnu vyšlou k nám do parku své zástupce, aby ukázali především dětem krásu jednotlivých sportů a ideálně je nadchli k pravidelnému pohybu. To je základní myšlenka naší akce,“ uvedl manažer Sportovního parku Pardubice Pavel Stara.

Díky hrací kartě mohou malí i velcí sbírat záznamy o zdolání jednotlivých disciplín. Za 12 splněných stanovišť obdrží diplom s jejich jménem a za zvládnutí 16 disciplín medaili. 

Karta není časově omezená a je tedy možné přijít sportovat kdykoliv od 10. až do 18. srpna. Na místě stojí 80 korun. Stejně jako každý rok pořadatelé distribuovali karty do školek a škol a na příměstské tábory. Celkově jich tam dodali na pět tisíc.

Letošní novinkou je přednáškový stan, kde si mohou zájemci mimo jiné poslechnout rady sportovních či výživových odborníků, jak správně vést dítě k pohybu nebo zdravé stravě.

V rámci letošní připomínky třiceti let svobodného, demokratického státu taky pořadatelé navázali spolupráci s organizací Post Bellum, která dokumentuje historické příběhy, na něž by další generace rozhodně neměly zapomenout.

Foto: Sportovní park Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu