Reklama

Potápěči vylovili utonulého muže. Už znají totožnost, bylo mu 82 let

  • 27. července 2019,
  • 8:54,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Pátrací akce pod hladinou Labe v Pardubicích má podle očekávání smutný konec. V pátek navečer tam v těsné blízkosti Parku Na Špici zmizel starší muž. Pátracímu týmu se ho podařilo nalézt po dvou dnech. Na břehu zůstalo stát jízdní kolo a batoh s věcmi. Policie už zná totožnost utonulého, jedná se o 82letého muže.

Reklama

„Dnes v ranních hodinách řeka Labe vydala tělo utonulého muže. Policisté stále zjišťují jeho totožnost,” informovali policisté v neděli ráno na Twitteru. „Volně plující tělo na hladině hasiči a potápěči vytáhli na břeh,” doplnila mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Během neděle se policistům podařilo zjistit totožnost utonulého. Jedná se o 82letého muže z Pardubic. 

Tonoucího muže si v pátek odpoledne všimla policistka, která se v době volna projížděla na paddleboardu. Z jeho plaveckého stylu bylo jasné, že není něco v pořádku.

„Okamžitě skočila do vody a plavala mu na pomoct. Bohužel je dělila určitá vzdálenost, nedostala se k němu včas a zhruba 60letý plavec zmizel pod hladinou,” uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Na místo se sjeli hasiči i policejní potápěči a po muži začali okamžitě pátrat. „Prohledáváno bylo okolí břehu v délce minimálně 600 metrů i soutok s Chrudimkou,” sdělila mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Všechno bohužel marně. Je takřka jisté, že se muž utopil, do pátečních pozdních hodin se ale nepodařilo jeho tělo nalézt. Pátrací akce pokračovala v sobotu celý den a v neděli ráno, kdy tělo vyplavalo na hladinu. 

Na břehu zůstal ležet batoh a oblečení, opodál stálo uzamčené kolo s dětským sedátkem. Oboje patřilo utonulému muži.

Foto: Městská policie Pardubice, Policie ČR

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu