Reklama

Pardubice a Chrudim odstartovaly vítězně. Hradec přivezl bod

východní Čechy – V pátek a o víkendu odstartovala FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, tedy druhá nejvyšší fotbalová soutěž u nás. Do boje šly také všechny tři východočeské celky. Pardubice i Chrudim začaly vítězně, Hradec získal venku bod za remízu 0:0.

Reklama

FK Pardubice – FK Viktoria Žižkov 2:1 (2:0)

Branky: 29. Čelůstka, 43. vlastní Gil – 78. Březina

Pardubice o své výhře rozhodly už v prvním poločase, ve kterém se z přímého kopu trefil Čelůstka a chvíli před pauzou dopravil míč do vlastní branky Luis Gil. Žižkov, který v minulé sezoně bojoval o záchranu, dokázal po gólu Březiny v 78. minutě zápas zdramatizovat, ale na bodový zisk nedosáhl. Stinnou stránkou zápasu je zranění Hufa, mladý forvard musel po nešetrném faulu střídat už ve 29. minutě.

MFK Vítkovice – MFK Chrudim 0:1 (0:1)

Branka: 33. Vencl

Chrudimi na velmi cenné venkovní vítězství stačila jediná branka. Tu zařídil ve 33. minutě hlavičkou z malého vápna stoper Vencl. Hosté byli zejména v prvním poločase lepší a mohli přidat další branky, Dostálek trefil tyč, o vítězství ale museli bojovat až do konce. Soupeře však ke gólovým šancím v závěru nepustili.

FK Baník Sokolov – FC Hradec Králové 0:0

Jediným východočeským celkem, který v prvním kole ztratil, byl Hradec Králové, do tabulky si ale připíše plusový bod za remízu na venkovním hřišti. Dělba bodů byla v Sokolově zasloužená, zápas nenabídl příliš mnoho šancí. Netrefil se ani Vlkanova, který v minulé sezoně skóroval v obou zápasech proti Západočechům. 

Foto: Radek Klier/FK Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu