Reklama

Dynamo má vytouženou posilu. Vrací se Robert Kousal!

  • 27. června 2019,
  • 15:04,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Hokejové Pardubice získaly zvučnou posilu do útoku. Po pěti a půl letech strávených v zahraničí se do Dynama vrací reprezentační forvard Robert Kousal.

Reklama

„Robert je v ideálním hokejovém věku, rád by ještě hrál v zahraničí, i proto byla jednání složitá a dlouhá. Výsledkem je roční kontrakt s možností odchodu do zahraničí,“ řekl generální ředitel klubu Martin Sýkora.

Robert Kousal působil v Pardubicích v mládežnicích týmech a poté v A týmu až do prosince roku 2013, kdy odešel do Kontinentální hokejové ligy. Tam hrál za Podolsk a Novokuzněck. 

„Robert je velmi kvalitní centr, má mnoho zkušeností ze zahraničních lig, jeho příchod bude, věřím, velkým přínosem pro celý tým,“ nechal se slyšet sportovní manažer Jaromír Kverka.

Osmadvacetiletý útočník, který nastoupil k 49 utkáním za český národní tým, má řadu zkušeností ze zahraničí. Dvě a půl sezony působil v Kontinentální hokejové lize, dva roky ve švýcarském Davosu a poslední ročník ve švédském týmu Brynäs. 

V české nejvyšší soutěži odehrál za Pardubice dohromady 248 utkání, v nichž vstřelil 40 branek a na dalších 58 nahrál, v hodnocení účasti na ledě má na svém kontě 32 kladných bodů.

Robert Kousal dle svých slov přivítal možnost návratu na východ Čech. „Po pěti a půl letech v cizině jsem zvažoval více možností. Rozhodl jsem se vrátit do české nejvyšší soutěže a pomoci klubu, který mě vychoval. Těším se na novou sezonu a až si opět zahraji před skvělými fanoušky Dynama,“ řekl šikovný centr.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu