Reklama

Pardubický pivovar prodal svůj majoritní podíl Staropramenu

  • 19. června 2019,
  • 10:51,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Společnost Pivovary Staropramen získala majoritní podíl akcií (89 %) v Pardubickém pivovaru, který vaří piva Pernštejn, Taxis nebo Porter. Nový majitel chce do deseti let zdvojnásobit produkci. Zástupci pivovarů oznámili obchod na dnešní společné tiskové konferenci.

Reklama

Pardubický pivovar bude i po změnách z velké části autonomní, Staropramen ho do svých organizačních struktur nezačlení. Samotných zaměstnanců by se změna neměla vůbec dotknout. 

„Provedeme jen tři nezbytné změny. Výměnu na pozici ředitele, navazující změny v představenstvu a začneme obchodně spolupracovat,” řekl generální ředitel Staropramenu Petr Kovařík (na fotografii vpravo).

Dosavadní majitelé v čele s předsedou představenstva Leošem Kvapilem (na fotografii vlevo) měli do roka pravidelně dvě nabídky na odkup. Původně o něm nechtěli slyšet, ale se Staropramenem se nakonec dohodli.

„Ještě před rokem jsme o prodeji majoritního neuvažovali. Když mě ale kontaktoval pan Kovařík a začal hovořit o rozvoji našeho pivovaru způsobem, jaký jsme chtěli jít i my, ale s omezenými prostředky se nám vize nedařilo naplňovat, tak jsme si padli do noty,” uvedl Kvapil. 

Staropramen si vybral Pardubický pivovar po více než dvouletém hledání. Důvodů, proč padla volba na právě na výrobce piv Pernštejn nebo Porter, je hned několik.  

„V prvé řadě to jsou skvělá piva a velmi zajímavé portfolio značek. Líbí se nám i velikost pivovaru a poloha v Čechách. V neposlední řadě jsme si porozuměli se stávajícími majiteli,” sdělil Kovařík.

Staropramen má s pardubickými pivy velké plány. Do deseti let chce zdvojnásobit výstav pivovaru, který je dnes na hodnotě 79 tisíc hektolitrů ročně. Soustředit se chce hlavně na tuzemský trh. 

Novou ředitelkou pivovaru bude Petra Chovancová a předsedou představenstva Zdenek Havlena, stávající finanční ředitel společnosti Pivovary Staropramen.

Foto: Bulvár/Miloš Spáčil 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu