Reklama

Pod vlivem alkoholu zabil při nehodě dva lidi. Soud teď vynesl trest

  • 21. května 2019,
  • 11:41,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Třiadvacetiletý řidič, který v listopadu loňského roku v Doubravicích u Pardubic způsobil tragickou dopravní nehodu, by si měl podle rozhodnutí soudu odsedět šest let za mřížemi. Při nehodě zemřeli dva lidé, on sám utrpěl vážná zranění a je částečně ochrnutý.

Reklama

Ten výčet zní děsivě. Třiadvacetiletý řidič jel do práce, přesto byl pod vlivem alkoholu i drog a do Doubravic se vyřítil rychlostí 98 kilometrů v hodině. Jeho auto navíc nemělo platnou technickou kontrolu.

V obci se ve vysoké rychlosti srazil s protijedoucím vozem. Následky byly fatální.

„Hasiči museli ze zdemolovaných vozidel vyprostit tři zraněné osoby a okamžitě započali s resuscitací dvou osob. Lékař ale nakonec konstatoval smrtelná zranění u řidiče jednoho vozu a spolujezdce z druhého vozu,” řekla tehdy tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Nehodu nepřežil starší řidič protijedoucího auta a 25letý spolujezdec viníka nehody. Ani jeden nebyl podle hasičů při nehodě připoutaný.

Dva týdny v umělém spánku

Pásy naopak zachránily život mladíka, který nehodu způsobil. Utrpěl vážná zranění, s proraženou lebkou ležel dva týdny v umělém spánku, ale přežil. Po nehodě je částečně ochrnutý na levou půlku těla a chodí o holi.

Soud mu nyní za nehodu vyměřil šestiletý trest ve věznici s ostrahou, navíc nesmí devět let sednout za volant. Pozůstalým má na odškodnění zaplatit více než dva miliony korun. 

Večer před nehodou pil pivo i panáky a brzy ráno vyrazil do práce. Posudky ukázaly, že měl v sobě stále jedno promile alkoholu, a v jeho těle navíc kolovala marihuana, kvůli které už v 18 letech vyfasoval zákaz řízení. Nedal si však říct…

O nehodě jsme informovali v tomto článku.

Foto: HZS Pardubického kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu