Reklama

Lubina bude nadále trenérem Dynama, Kverka už shání posily

  • 14. května 2019,
  • 12:26,
  • Pardubice,
  • David Záruba

Pardubice – Jaromír Kverka se stal oficiálně sportovním manažerem hokejového klubu Dynamo Pardubice a společně s Ladislavem Lubinou, který byl potvrzen v pozici hlavního trenéra A týmu, už skládá kádr na další sezonu. V ní budou chtít Pardubice odčinit letošní bídu, kdy se kvůli beznadějně poslední příčce po základní části zachraňovaly až v baráži.

Reklama

„Jaromír Kverka v pondělí podepsal smlouvu o výkonu funkce sportovního manažera. Jsem rád, že jsme se rychle domluvili na vzájemné spolupráci, stejně tak, že na trenérské pozici pokračuje Ladislav Lubina,“ řekl rovněž novopočený předseda představenstva Martin Sýkora.

V této pozici nahradil Dušana Salfického, který zůstal členem představenstva a nadále je veden jako generální manažer. Jeho kompetence však fakticky výrazně oslabily. Hlavní sportovní směr bude udávat Kverka. 

„Pardubice jsou tradičním extraligovým městem a jejich postavení v minulé sezoně vůbec neodpovídá jménu a tradici klubu. Nový sportovní manažer Jaromír Kverka začal intenzivně pracovat na posílení týmu. Naším společným cílem je, aby si akcionáři, partneři, fanoušci i všichni tady uvnitř mohli za rok říci, že sezona byla dobrá a že se těší na další,“ doplnil Sýkora. 

Sportovní manažer Jaromír Kverka vnímá nové angažmá v Dynamu jako příležitost. „Přicházím s velkým respektem. Pardubice mají tradici, ale nebojím se toho a výzvu přijímám. Chci využít své zkušenosti a pomoci ke zlepšení,“ řekl krátce po podpisu smlouvy.

Trenérem A týmu zůstává Ladislav Lubina. „Jsem rád, že zde mohu pokračovat a na novou sezonu v Pardubicích se moc těším. Doba posledních týdnů byla hektická, po baráži se udála spousta změn. Nyní si vše sedá, domlouváme si pravidla fungování, věřím, že nebudeme mít žádný problém a že nastolíme taková pravidla, aby byl pardubický fanoušek v sezoně spokojený,“ řekl kouč.

Letní příprava by měla hráčům začít v pondělí 20. května. „V úvodu maximálně zapracujeme na obecné vytrvalosti, poté půjdeme více do kvality a intenzity. Budu se snažit letní přípravu nachystat tak, aby byla pestrá a nebyla jednotvárná. Je třeba, aby hráče bavila a aby lépe snášeli dřinu,“ doplnil Lubina.

Všechny změny v kádrech extraligových klubů Mountfield HK a HC Dynamo Pardubice najdete zde

Foto: HC Dynamo Pardubice

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu