Reklama

Dobrá zpráva! Dovolenkové lety z Pardubic k moři se rušit nebudou

Pardubice – Po sérii špatných zpráv kolem pardubického letiště přišla také jedna pozitivní. Podle zástupců společnosti East Bohemian Airport (EBA), která letiště provozuje, vše nasvědčuje tomu, že se dovolenkové lety z Pardubic do Bulharska, Turecka i Řecka uskuteční podobně jako v minulých letech. Hrozilo jejich výrazné omezení, či dokonce zrušení.

Reklama

„Zcela určitě se podaří zachovat charterové lety. Cestovní kanceláře poté, co tyto lety odřekla společnost Smartwings, jednají s jinými dopravci, kteří mohou přepravu do letních dovolenkových destinací zajistit. Snažíme se jim být maximálně nápomocni. V současné době už probíhají jednání o definitivních letových řádech,“ uvedla ředitelka pardubického letiště Hana Šmejkalová.

Zástupci EBA také jednají s irskou aerolinkou Ryanair o alespoň částečném zachování pravidelné linky z Pardubic do Londýna, jejíž provoz hodlá společnost od července do října přerušit.

Letiště se může spolehnout na podporu města Pardubice, které je dvoutřetinovým vlastníkem akciové společnosti EBA. 

„Shodujeme se v názoru, že se po vybudování nového terminálu nemůžeme zastavit v půli cesty, ale je třeba podpořit další investice do rozvoje letiště, například do vybudování parkovišť, podpory cargo dopravy a podobně,“ řekl náměstek primátora Jan Mazuch.

Letiště plánuje, že letos odbaví minimálně 90 tisíc cestujících. To je přibližně stejně jako v roce 2017 (88 490 cestujících), ale výrazně méně než v minulém roce (147 572 cestujících). Rekordní byl rok 2013, kdy letiště odbavilo 184 140 cestujících. 

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Pardubicko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu